Informatisk julekalender: Luke 21


tirsdag 21. desember 2010 Julekalender

cerf_kahn

Dette bildet er helt herlig; det er noe veldig Monty Python-aktig over det liksom! Portrettet viser Vinton Gray "Vint" Cerf (til venstre) og Robert Elliot Kahn – de to amerikanske pionerene som oppfant Transmission Controll Protocol og Internet Protocol, også kalt TCP/IP, selve fundamentet for kommunikasjon over inernett.

Det var Kahn som kom opp med ideene for hvordan datamaskiner over hele verden kunne snakke sammen, uavhengig av hvilken maskinvare eller programvare man hadde på de ulike maskinene. Vint Cerf ble med på prosjektet i 1973, og de implementerte den første versjonen av TCP sammen. Det var først senere protokollen ble splittet i to deler, hvor de mest grunnleggende funksjonene ble lagt i det som ble kalt Internet Protocol.

Cerf er forresten fortsatt en sentral figur i USA i dag. Han har bl.a. jobbet med å utvikle kommunikasjonsløsninger for verdensrommet sammen med NASA, og har siden 2005 jobbet for Google som visepresident og Chief Internet Evangelist.

Så, takk Vint og Bob, for Internett!


comments powered by Disqus