PSWinCom lanserer nytt API og teknisk wiki


torsdag 25. november 2010 PSWinCom

De siste ukene har vi i PSWinCom jobbet med å utvikle et nytt integrasjonsgrensesnitt mot et av produktene våre. Intouch er en webapplikasjon hvor man kan organisere grupper og kontakter, sende meldinger til grupper, sette opp ulike SMS-tjenester, m.m. Og nå har den fått seg sitt eget REST API. Den potensielle verdien av Intouch, for dem som kan utnytte integrasjonsmuligheten, øker med dette betraktelig.

Det har vært veldig spennende å forsøke å designe et godt grensesnitt, og selv om dette er en første versjon så er vi ganke stolte over resultatet. Vi tror at vi har kommet opp med noe som vil være veldig greit å forholde seg til – for typiske enterprice-utviklere som bruker .NET eller Java, men også for utviklere som først og fremst bruker PHP eller lignende. Hos oss skal alle få!

wiki.pswin.com

Samtidig som vi introduserer et nytt API lanserer vi også en wiki hvor vi vil vedlikeholde våre tekniske spesifikasjoner og annen dokumentasjon og eksempler. Vi er igang med å overføre det vi har fra før, og regner med at dokumentasjonen vil være ganske up-to-date om en ukes tid. Vi tror at kundene våre vil sette pris på det nye formatet – med bedre muligheter for søking, bokmerking osv. Det vil også gjøre det enklere for oss å tilby dokumentasjon med knall kvalitet, fordi mange kan bidra, og fordi wiki-formatet gjør at dokumentasjonen kan vokse organisk.

Her forklarer oppfinneren av wiki-konseptet hva som gjør det så velegnet til denne typen dokumentasjon:

Besøk wikien vår på wiki.pswin.com.

Til slutt må jeg nesten nevne at jeg selvsagt klarte å snike inn litt Clojure i dette prosjektet også. For dem som ikke har tilbrakt så mye tid på denne bloggen så er det mitt favoritt-progammeringsspråk for tiden. Jeg har implementert et eksempelprogram i clojure som bruker det nye API'et vårt – og hvis den koden ikke får deg til å se lyset og få lyst til å jobbe med Clojure og REST så vet ikke jeg… ;) Se eksempelkoden på wikien her.


comments powered by Disqus