PSWinCom drar til Qcon London 2010


fredag 5. februar 2010 QCon PSWinCom

qcon-logoI mars pakker fire utviklere fra PSWinCom kofferten og drar på utviklerkonferanse: QCon London 2010. QCon er en årlig konferanse som sier de retter seg mot arkitekter, teamledere og prosjektledere, men alle som brenner for systemutvikling vil garantert finne mye av interesse.

Konferansen har ikke noe leverandør-fokus, og dekker arkitektur og design i en nøytral kontekst. QCon 2010 har hele 15 spor, og strekker seg over tre dager. Sentrale tema er ting som utvikling innen programmeringsspråk, craftsmanship, smidige metoder og test-dreven utvikling, nettskyen, browseren som plattform, og SOA. Java og .NET, som de to viktigste utviklingsmiljøene for enterprise, har også hvert sitt spor.

QCon er en konferanse som trekker the best of the best i bransjen. Denne gangen har arrangørene samlet 100 forelesere(!!!), og keynotes holdes av Dan Ingalls (Smalltalk-gud) og Uncle Bob "I want to code till I die" Martin. Her er 15 glimrende grunner til at vi drar i år:

qcon

Jeg er spesielt interessert i foredragene som fokuserer på concurrency og skalering, og tror vi kan plukke opp mye bra her som kan gjøre PSWinCom's produkter og leveranse enda bedre. Allerede nå har jeg bestemt meg for å følge sporene Software Craftsmanship og The Concurrency Challange nøye - sistnevnte med sterkt fokus på funksjonsbaserte språk som Erlang og Haskell. Bortsett fra dette blir det som vanlig en ganske stor utfordring å besteme seg for hvilke av de parallelle sesjonene man skal gå på – f.eks. høres både Pragmatic Cloud Computing og Irresposible Architectures and Unusual Architects ut som veldig spennende spor, og kolliderer ganske kraftig.

NNUG har forresten fått til en deal med QCon, hvor alle medlemmer får £297 av på fullpris om de registrerer seg før 22. februar (med koden "NNUG"). Vi er en liten gjeng fra Bergen som drar over sjøen, og forhåpentligvis kommer det noen fra andre steder av landet også. NNUG kommer til å arrangere en sosial samling i løpet av konferansen på et egnet sted (hørte jeg pub? Selvsagt hørte jeg pub!). Hvis du som leser dette også skal på QCon så hadde det vært hyggelig om du la igjen en kommentar så vi vet om deg!

Hva med NDC 2010 da? I fjor var jeg veldig gira på å dra på NDC, og det ble en flott konferanse med mange, spennende sesjoner. Det ser ut til å bli minst like bra i år, og det vil nok føles litt rart når norges utvikler-community samles i Oslo uten oss i sommer - men for vår del hadde vi lyst til å gjøre noe nytt, så da ble det QCon denne gangen.


comments powered by Disqus