Mer effektiv C#


torsdag 28. januar 2010 Bøker C#

CropperCapture[49] Da jeg i fjor hadde lyst å fordype meg i C#'s mer intrikate deler bestemte jeg meg for å kjøpe Bill Wagner's More Effective C#: 50 Specific Ways to Improve your C#. Boken forsøker å vise hvordan man best kan utnytte det som var nyheter i C# 3.0 og .Net Framework 3.5: LINQ, Lambda-uttrykk, extension methods.., og hvordan dette kombineres best mulig med ting som generics, nullable types, m.m. Den inneholder også en del generelle design-tips, samt endel om multithreading.

Boken har mye bra innhold, men du bør ha jobbet litt med C# 3.0 før du leser den – er du helt fersk på Lambda vil stoffet trolig bli litt for vanskelig. Jeg måtte selv legge fra meg boken en tid, og eksperimentere i kode, før jeg kunne gå tilbake til den et par måneder senere.

Jeg lærte en håndfull svært interessante ting av More Effective C# – spesielt påpeker Wagner noen typiske feller man bør unngå - men boken inneholdt også enkelte råd jeg ikke var enig i. Det var ikke bortkastet tid å lese den, og den vil fungere som et greit oppslagsverk, men når alt kommer til alt tror jeg at jeg valgte feil bok.., Jon Skeets C# in Depth har fått veldig gode tilbakemeldinger, tilhører samme sjanger, og hadde jeg kunne valgt om igjen hadde jeg valgt den.

Om du likevel er interessert så har jeg funnet boken tilgjengelig online her: http://www.diranieh.com/NETCSharp/EffectiveCSMore.htm. Forord, copyrights og alle referanser til Bill Wagner er fjernet, men inneholdet er omtrent identisk med boken, så jeg antar dette er en ikke-lovlig publisering som utgir seg for å være orginal. Tar du en titt på innholdsfortegnelsen vil du få et ganske bra innblikk i hva boken vil gi deg. Virker det spennende foreslår jeg at du kjøper den lovlig :)


comments powered by Disqus