Positiv første dag på jobb


mandag 3. august 2009 Jobb

I dag tok jeg på meg min nye ransel på ryggen og reiste med båten til byen for min første arbeidsdag hos PSWinCom. Selv om det meste av dagen gikk med til å få riktig tilgang på citrix-miljøet – noe som ikke er helt i boks enda – så var det en interessant dag, og jeg har allerede begynt å få et lite innblikk i forholdene i utviklingsavdelingen.

Noe av det første jeg gjorde var å flytte en vegg! Det stod en skillevegg mellom pulten jeg skulle ha og pulten til min nye kollega Audun. Heldigvis var det helt i orden for han at vi fjernet veggen, som bare ville blitt et hinder for kommunikasjon. Og hvis man skal trekke frem kun én ting som det er viktig at fungerer i et team, så er det nettopp kommunikasjon.

Jeg sitter ved pulten til venstre i bildet.., Audun er der til høyre. Pultene er ikke akkurat ideelle for parprogrammering, men det er snakk om at vi skal få noen nye, så kanskje det vil bedre seg.

IMAG0009

Veggen som vi fjernet stakk en annen kollega, Bjørn, av med, for han ville bygge seg borg. Nå er det helt umulig å vite om han er på jobb eller ikke. Bjørn jobber vel mest selvstendig – han er ikke endel av det daglige utviklingsteamet - så da er det vel greit med litt privatliv da.

IMAG0010

På slutten av dagen fikk jeg litt innsyn i koden det jobbes med for tiden, og jeg ble positivt overrasket. Kildekoden er ganske ren, med beskrivende navn, små metoder etc., som gjorde det nokså enkelt å lese koden. Det eneste som virket mot sin hensikt var nokså store mengder med dokumentasjon i koden, som nokså tydelig enkelte steder hadde kommet ut av sync med koden de skulle dokumentere. Koden var i seg selv så bra at det var enklere å forstå den enn kommentarene – og siden kommentarer er enkle å slette så ser jeg ikke på dette som et stort problem ;)

Utviklerne på teamet var med og hentet inspirasjon på NDC i sommer, leser nå Clean Code, og har til og med så smått startet med å skrive enhetstester. Jeg synes dette lover veldig bra!

Takk for en fin mottakelse på min første dag – jeg gleder meg til å bli en del av dette teamet!

PSWinCom lanserte forresten nye websider i dag også, så ta gjerne en titt på dem.


comments powered by Disqus