Min NDC 2009 agenda


tirsdag 26. mai 2009 NDC

Det er alt for mange gode foredrag å velge mellom på Norwegian Developer Conference i år. Men det er et luksusproblem, og jeg har nå gjort så godt jeg kan for å planlegge hva jeg skal få med meg. Ser ikke bort fra at ting kan endre seg raskt når jeg faktisk er der, men her er agendaen min slik jeg ser det akkurat nå:

Dag 1

10:15 Usikker, men ender trolig opp på en av disse to:
Ayende Rahien: Building Multi Tenant Applications
Michael Feathers: Seven Blind Alleys in Software Design
11:30 Michael Feathers: Working Effectively with the Legacy Code: Taming the Wild Code Base
13:30 Ayende Rahien: Producing Production Quality Software
14:45 Udi Dahan: Designing High Performance, Persistent Domain Models
16:00 Phil Haack & Scott Hanselman: The Haacked and Hanselman Show
17:15 Michael Feathers: Design Sense Deep Lessons in Software Design

Det gikk jo ganske greit. Jeg satser på å få med meg både Hanselman og Jeremy D. Miller samme uken på NNUG i Bergen, så jeg dropper deres foredrag (med unntak av The Haacked and Hanselman Show, som sikkert blir fornøyelig).

Dag 2

Dag 2 - 09:00 Ted Neward: Rethinking "Enterprise"
(Litt usikker på om jeg kanskje skulle gått på Peter Provost sitt The Butterfly Effect foredrag.)
10:15 Udi Dahan: Asynchronous Systems Architecture for the Web
(Ayende's Building Scalable Systems høres også bra ut..)
11:30 Ted Neward: Extend the Customization Possibilities of your .NET App with Script
(Igjen kunne jeg også tenke meg Ayende's IoC & DI: Breaking out from the Dependency Hell, men scriptable apps er noe jeg er veldig interessert i.)
13:30 Robert C. Martin: Clean Code: Functions
(Alternativt Roy Osherove's TDD: Using Mock Objects. Men jeg har vært på et par foredrag med ham før..)
14:45 Robert C. Martin: Clean Design: SOLID Principles I and II
16:00 Ted Neward: XML Messaging in .NET using WCF
17:15 Robert C. Martin: Clean Practice: Agility and Craftsmanship

Ok, dag 2 var litt vanskeligere. Jeg velger foredrag som jeg tror vil gjøre meg til en bedre utvikler, og velger bort de som dreier seg om spesifike teknologier. Og så går jeg etter de jeg vet er gode foredragsholdere, som f.eks. Uncle Bob - selv om jeg kjenner temaet hans ganske godt nå.

Dette skulle totalt bli 2 til 3 foredrag med Michael Fethers, 1 til 2 med Ayende, 2 med Udi, 3 med Neward, 3 med Uncle Bob, pluss litt til. Hmm, kanskje burde jeg ha spredd fokuset litt mer, men det får jeg ta på sparket tror jeg.

Dag 3

Full Day Tutorial Scott Bellware: Good Test, Better Code

Dag tre blir forhåpentlig vis en helt enorm opplevelse. Ved hjelp av TDD og BDD vil Bellware lære oss gode design patterns, og ikke minst når man skal bruke dem. Vi vil få praktisk trening i enhetstester, mocking, TDD, BDD, objektorienterte prinsipper, og DSL'er for testing.


comments powered by Disqus