Avhengighetskunst


fredag 27. mars 2009 Software/verktøy

Patrick Smacchia er en C# MVP som har utviklet et verktøy for .NET utviklere som heter nDepend. Dette er et statisk analyseverktøy som gjør det enklere å administrere kodebaser med høy kompleksitet. Patrick var så vennlig og gav meg en gratis pro-lisens av produktet for en stund tilbake, men foreløpig har jeg ikke fått anbledning til å ta det orntlig i bruk. Vi planlegger derimot noen større refaktureringer av arkitekturen vår, og da vil sansynligvis nDepend komme til god nytte.

Det jeg har brukt det til er å lage abstrakt kunst som jeg har hengt opp på kontoret. Her ser du f.eks. et fint bilde generert over alle avhengighetene i et av våre webprodukter. Skal vi kalle det a Big Ball of Mud?

DependencyGraphSnapshot

Det er flere år siden jeg kom borti nDepend første gangen, og det har nå virkelig blitt modent. Ta en titt på feature-listen for en smakebit. Det integrerte code query språket (CQL) er spesielt imponerende..

Knagger: ,


comments powered by Disqus