Farger i Visual Studio editoren


onsdag 18. mars 2009 Software/verktøy

Jeg har alltid vært en theme geek. Har aldri klart å holde meg særlig lenge til den hvite bakgrunnen i Visual Studio, og eksperimenterer ofte med ulike color themes. I det siste har jeg også oppdaget hvordan fargeinstillingene kan hjelpe deg med det å lese og forstå kode raskere, men også med å identifisere kode som er vanskelig å teste og som bør refaktureres. Chris Missal har skrevet en god post om dette på LosTechies.

Det er litt slitsomt å modifisere fargeoppsettet i Visual Studio selv, jeg synes det er mye bedre å finne theme som andre har laget og importere disse. Scott Hanselman har bl.a. en bra liste med themes du kan finne her.

For det meste har jeg selv brukt John Lam's Vibrant Ink theme, som har svart bakgrunn og sterke kontraster. Men Oren Ellenbogen's Dark Scheme er også ganske fin - med en "off-svart" bakgrunn. Dette themet har jeg modifisert litt for å skille mellom interfaces og konkrete klasser.

I dag oppdaget jeg derimot en online tjeneste jeg fikk lyst til å dele med verden - Visual Studio Theme Generator - som lar deg enkelt eksperimentere med å konfigurere og deretter eksportere et komplett sett med fargeinnstillinger. Her noen eksempler på hva man kan generere med noen enkle museklikk:

Pass også på å bruke en font som er behagelig å lese. For tiden virker det som om de fleste bruker Consolas. Den følger med Vista og Office 2007, men kan også lastes ned fra Microsoft. Jeg bruker derimot en font som heter Anonymous som jeg synes er veldig fin. 

Knagger:


comments powered by Disqus