Menneske-problemet


onsdag 11. mars 2009 Softwareutvikling Meninger

Fakta #1: Den viktigste faktoren i utvikling av software er ikke verktøyene og teknikkene programmererne benytter, det er kvaliteten på programmererne selv.

Fakta #2: De beste programmererne er 28 ganger bedre enn de dårligste programmererne, ifølge forskning på "individuelle ulikheter". Gitt at lønnen til utviklerne aldri reflekterer dette, så sier det seg selv hva som er det største "røverkjøpet" i softwarebransjen.

Nesten alle er enige i at på et overordnet nivå så er mennesker viktigere enn verktøy, teknikker og prosess. Og likevel fortsetter vi å oppføre oss som om dette ikke var tilfelle. Kanskje er dette fordi mennesker er et vanskeligere problem å addressere enn verktøy, teknikker og prosess. Vi i softwarebransjen, teknologer som vi er, foretrekker å finne opp nye teknologier som skal gjøre jobben vår enklere. Selv om vi innerst inne vet at det er langt viktigere å jobbe med å utvikle menneskene.

Påstanden over er fritt oversatt fra Robert L. Glass, 2003. Sitatet ble funnet i Object Thinking, en bok jeg akkurat har begynt å lese, og som lover å forvandle meg til en Ward Cunningham, Kent Beck, Ron Jeffries, Alister Cockburn eller Bob Martin.

Knagger:


comments powered by Disqus