Foredrag på NNUG 25. februar


søndag 22. februar 2009 NNUG Databaser

Førstkommende onsdag holder jeg foredrag på NNUG i Bergen. Temaet er object-orienterte databaser. Du trenger ikke vite noe som helst om denne teknologien på forhånd; jeg vil dekke det du behøver å vite, og forklare hvorfor det er noe vi skal bry oss om.

Flere og flere utviklere ser verdien av prinsipper som Domain-driven design og Model First, hvor man fokuserer på å utvikle en konseptuell modell først, og fra dette utleder lagringsmodellen. O/R mappere som NHibernate (som ble presentert forrige uke) hjelper oss med dette. Men hvorfor er det alltid gitt at vi skal "skvise" objektene våre ned i en relasjonsdatabase? En objektdatabase er en databasemodell hvor informasjon er representert i form av objekter, ikke som relasjonstabeller. I denne presentasjonen vil Torbjørn fortelle om denne teknologien, hvilke styrker den har, og demonstrere praktisk bruk i .NET.

På samme møtet vil Mark Nijhof lære oss om SOLID prinsippene i objectorientert design - en forelesning jeg gleder meg veldig til. Hvis du er i Bergen til uken og ikke har gjort det enda, så er det på tide at du melder deg på. Det er som vanlig gratis.., inkludert pizza.

Jeg kommer også til å publisere en artikkelserie her på bloggen om objektdatabaser, så om du ikke har anledning til å stille på onsdag så kan du likevel få med deg det meste her på bloggen.

PS: Det var et podcast som gjorde meg interessert i objektdatabaser. Vil du også bli inspirert kan du lytte til Alt.NET podcast #14.


comments powered by Disqus