Et bedre utviklingsteam


tirsdag 17. februar 2009 Softwareutvikling

I dag kom jeg over en side som heter abetterteam (takk til Mark Nijhof for tipset). Siden er et verktøy for å måle et utviklingsteams kvaliteter og skape en diskusjon i teamet.

Spørsmålene skal besvares av hele teamet, men jeg kunne ikke dy meg, og forsøkte å besvare på teamets vegne - for å se hvordan det hele virket. Og her er resultatet:

I fire av de fem kategoriene ligger vi på det røde feltet, som betyr at øyeblikkelig forbedring er påkrevd. Kun i kategorien Releasing er vi såvidt inne på det gule feltet, som betyr at forbedringer er nødvendig (men ikke øyeblikkelig).

abetterteam forklarer at det er prosessen og diskusjonen som spørsmålene skaper som er det viktigste, og det er jeg nok enig i - det var mange, viktige spørsmål å diskutere der, og jeg håper vi kan ta oss tid til en sesjon rundt dette spørreskjemaet i teamet vårt. Men selve resultatet er også svært tydelig, og gir gode tips til hordan vi kan forbedre oss.

Jobber du for å gjøre teamet ditt smidig anbefaler jeg at du tar en titt abetterteam.


comments powered by Disqus