Code Kata


mandag 16. februar 2009 Kata

Code Kata er et begrep skapt av Dave Thomas, forfatteren av The Pragmatic Programmer. Som i karate og andre kampkunster som praktiserer kata, er code kata en praksis som forbedrer dine ferdigheter gjennom øvelse og repitisjon.

codingdojo.org fant jeg i dag en god liste over slike programmerings-kataer. Og siden jeg er syk og holder meg hjemme i dag så tenkte jeg at jeg skulle forsøke meg på en.

Så jeg satte i gang med KataBankOCR. For en gangs skyld gjennomførte jeg 100% testdreven utvikling, og det hjalp meg veldig med å gjennomføre denne oppgaven. Det tok et par timer og 33 enhetstester å lage en løsning jeg var fornøyd med, og det var både gøy og lærerikt. Jeg fikk også praktisert noe jeg har blitt spesielt oppmerksom på etter å ha lest Code Complete, nemlig bruk av tabelldrevne metoder. Dette gjorde koden min mye enklere enn om jeg i stedet hadde brukt logiske strukturer som if og switch case.

Er du interessert i å bli en bedre programmerer med code katas så anbefaler jeg å ta en titt på CodeKata siden til Dave Thomas.


comments powered by Disqus