T-Man's ukentlige tips


mandag 5. januar 2009 .net ninja Jobb Softwareutvikling

Å lese Code Complete har inspirert meg til å dele noen erfaringer, betraktninger og tips med resten av utviklerne i teamet. Så nå har jeg bestemt meg for å gå systematisk til verks og distribuere nye tips ukentlig - internt på Contiki. Vi bruker en MediaWiki jeg satte opp for snart to år siden (ContikiWiki) til å samle og dele kunnskap og informasjon, og der har jeg nå opprettet en egen side der hvor det skal dukke opp et tips hver uke.

weeklytips.jpg

Denne første uken er tipset mitt hvordan man kan ta en lang rutine og gjøre den om til en klasse for å gjøre koden enklere å lese og vedlikeholde. Jeg har tatt et reelt eksempel fra vår egen kode, valgt ut helt tilfeldig, og refakturert etter beste evne. Det var lærerikt for meg også - og det er litt av poenget med å gjøre det, selvfølgelig.

Jeg tenkte først at jeg også skulle poste tipsene mine her på bloggen. Men mengden Contiki-kode og formatet på tipset gjør at det ikke egner seg så godt denne gangen. Jeg tror jeg vil vurdere det fra gang til gang - hvis det er noe som er av allmenn interesse, og det ikke innebærer så mye ekstraarbeid, så legger jeg det nok ut her også.


comments powered by Disqus