Ayende Rahien er min nye helt


fredag 19. desember 2008 Podcasts

dotnetrocksO.pngOm jeg skulle fått velge meg én systemutvikler jeg kunne fått parprogramert med én hel dag, så tror jeg det måtte blitt Ayende Rahien - eller Oren Eini som han egentlig heter. Oren er grunnleggeren av open source prosjektet Rhino Mocks, sannsynligvis verdens mest populære "mocking-rammeverk", i alle fall for .net-utviklere. Han er også en flittig bidragsyter til prosjekter som NHibernate og Castle.

Grunnen til at jeg ble oppmerksom på Oren var at han ble intervjuet på .Net Rocks i forrige uke. Du kan laste ned episoden her.

Og Oren er akkurat den typen utvikler som inspirerer meg for tiden - pragmatisk, men samtidig opptatt av å gjøre ting riktig. Han fokuserer på god modellering av forretningslogikk, og å gjøre de grep som er nødvendige, bygge de verktøyene man trenger, for å gjøre det enkelt - og glemme resten. Han er en av dem som vil få oss bort fra den database-sentriske tankegangen Microsoft tvinger på oss.

En av de mer oppsiktsvekkende tingene Oren sa i løpet av intervjuet var "Hardcode everything". "The best tool you have for configuration", sier han, "is C#". Om kunden ber Oren om å endre noe, gjør han det rett i C#-filen som han har levert med applikasjonen. Applikasjonen oppdager dette automatisk, rekompilerer seg selv og endringen får effekt øyeblikkelig. Meget spesiell fyr altså! :)

Oren blogger på ayende.com/blog, så ta gjerne en titt der - det skal i alle fall jeg gjøre.


comments powered by Disqus