Hva jeg har installert på min nye, gamle PC


torsdag 18. desember 2008 Jobb Software/verktøy

desctop_20081023_2.jpg

For noen måneder siden var jeg lei av å ikke ha en stasjonær PC på jobben. Jeg fant et gammelt skrap som en kollega ikke lengre fikk til å virke, hev inn en del ekstra minne, og reinstallerte Windows. Og nå har jeg faktisk nesten faset ut laptoppen.

Jeg hadde en ide om at jeg skulle holde den nye PC'en så clean som mulig. Men det er ikke rent få ting det viser seg man er avhengig av, og listen over installerte programmer bare vokser og vokser. Nå føler jeg at jeg har nådd en slags baseline for hva jeg må ha, og i tilfelle dette skulle være interessant for noen andre enn meg så presenterer jeg herved listen over hva jeg har installert sålangt. Om ikke annet så kan det være greit å ha den til neste gang jeg skal ta i bruk en tom boks.

"Core"
Windows XP Pro SP2 (Vista? Glem det!), et hav av Windows update stuff, IIS, MSMQ, Java, SonicWALL (nødvendig på jobben). UxTheme patcher og misc windows themes. Tweak UI power toy.

Utils
Launchy, 7-Zip, Adobe Reader, Daemon Tools, DarkRoom, "Open Command Window Here", PDF995 Printer driver.

Browsers og andre kommunikasjonsting
Google Chrome, Firefox m/Firebug, Google Reader Watcher, Google toolbar, Hammerhead, MeasureIt, Tab Mix Plus, Web Developer plugin og YSlow. Trillian, misc Adobe browser-plugins, Live Mesh, Microsoft SharedView, Skype.

Design
InkScape, Paint.NET, Cropper og PngCrunch. Diverse fonter.

Rammeverk og bibliotek
.Net Framework 3.5 SP1, AJAX for .net 2.0, Silverlight tools, ninject, nunit, PartCover, SQLite.NET, Java. Mener jeg skal ha nHibernate langt inne i en skuff også :D

Developer stuff
Visual Studio 2008 Team System SP1, CodeRush Xpress, Team Explorer, Consolas fonts og div instillingspakker for VS. Expression Blend 2, ScrumWorks, CCNET tray, TeamCity tray notifier, SQLite administrator, AutoIt, Fast-HelpNDepend, Reflector.

desctop_20081023_3.jpgDet er faktisk en hel del ting jeg ikke har installert enda, men som jeg helt sikkert kommer til å gjøre. Først og fremst tenker jeg på Office (er det mulig?). På andre maskiner pleier jeg også å bruke Opera, CCCleaner og FileZilla. Jeg har også tenkt å prøve ut Google Desktop Search, har aldri før klart meg uten TextPad, jeg er bare nødt til å oppgradere til IE8.., and the story goes on...

Noen ting jeg har glemt?


comments powered by Disqus