Tegneseriedag


søndag 14. september 2008 Off topic the contiki strip

m.jpgRaptus - den internasjonale tegneseriefestivalen - foregår i Bergen i helgen. Og som tegneserieforfatter selv måtte jeg jo ta turen innom. Jeg gikk på en sesjon med Mads Eriksen, up-and-coming forfatter av stripen M.

"Fremfor alt slår M et slag for en ærlig og usjenert dyrking av nerdekultur. Hvis du mener at en gigantisk Darth Vader Pez-dispenser som spiller Imperial March hver gang den åpnes er verdt å bruke penger på, vil du finne likesinnede i M."
- Raptus

M har sin egen side på start.no, og der finner du blant annet noen dødskule bakgrunnsbilder til PC'en din - som hyller bl.a. Iron Maiden, Dart Vader, Conan, Indiana Jones og Kill Bill.

På festivalen kjøpte jeg meg også boken Making Comics av Scott McCloud - samme fyren som har skrevet/tegnet Understanding Comics, som går for å være noe i nærheten av en bibel i enkelte tegneseriekretser. Jeg satser på å få endel tips her jeg kan benytte meg av i fremtidige contiki-striper.

Dagen ble avsluttet med å se Wanted på kino, en film som faktisk også er basert på en tegneserie. Filmen har fått mange, lave terningskast - helt ufortjent spør du meg. Hvem har sakt at man ikke kan skyte rundt hjørner? Er du fysikkprofessor kanskje?

Er du en av dem som håpte at filmen Hitman skulle bli dødsfet, men ble skikkelig skuffa - Wanted er det Hitman burde ha vært. Rå action på grensen til det vanvittige. Mye bra filmteknikk mener jeg også det var. Og stjernegalleriet + den enorme musikken fikk meg til å gå ut av kinosalen med et stort glis.


comments powered by Disqus