Kriminalisere horene?


lørdag 19. april 2008 Off topic

I går fikk vi vite at regjeringen nå vil gjøre det forbudt å kjøpe sex. Jeg er ikke direkte uenig i dette standpunktet, og trenger ikke ta den fullstendige diskusjonen om dette her og nå. Det som forundrer meg er at ingen enda har nevnt kriminalisering av de prostituerte.

For man kan vel ikke forby skjøp av sexuelle tjenester uten å forby salget? Dette skal ikke gå ut over de prostituerte, sier politikerne, men det må det jo gjøre når de er avhengig av kunder som gjør seg selv kriminelle.

I mitt hode blir dette som å legalisere salg av narkotika, og bare gjøre det kriminelt å være bruker. Politikerne snakker i to tunger når det liksom ikke er noe galt med prostitusjon samtidig som horekjøp er forkastelig.

Så du hva jeg gjorde der? Brukte to vidt forkjellige ord for den samme tingen. Akkurat som politikerne.

Skal det virkelig våre tillat å tilby seksuelle tjenester og å ta imot penger for det, men kriminelt å betale pengene? Eller er det bare ingen som har konkretisert dette i media, fordi det sansynligvis ikke vil bli så veldig godt motatt?


comments powered by Disqus