MSDN Live vinteren 2008


onsdag 6. februar 2008 MSDN Live

C# capMSDN Live i Bergen i går var en stor suksess. Aldri tidligere har det vært så mange deltagere, og innholdet og foredragsholderne var veldig bra.

Gøran Hansen hadde to foredrag, og det første handlet om Windows Presentation Foundation. Hans approach var veldig hands-on, så vi fikk se mange detaljer samtidig som det gav et bra overblikk over teknologien.

Gørans andre leksjon handlet om ASP.NET MVC-rammeverket som kommer som en del av .NET 3.5 extensions en gang før sommeren (teknisk sett .NET 3.6). Dette er spennede teknologi som lar deg splitte view-logikk, datamodell og kontroll på en god måte, og gjør det bl.a. mye lettere å drive testdreven utvikling i ASP.NET.

Problemet er derimot at for meg, som har en bakgrunn fra gammeldags ASP, PHP etc., og som så har brukt de siste årene på ASP.NET - som jo må sies å være et stort fremskritt - så virker ASP.NET MVC som å ta et stort skritt tilbake. Page-lifecycle med postbacks og den vanlige eventmodellen er borte (eller man forholder seg til den på en ganske annen måte), samme med viewstate. Jeg antar også at AJAX Extensions ikke fungerer så bra sammen med denne metodikken. Jeg vil være veldig forsiktig før jeg bestemmer meg for å ta i bruk MVC med det første.

En annen meget dyktig og vittig foreleser var Andreas Knudsen fra BEKK Consulting. Han snakket først endel om Entity Framework og deretter om nye ting i ASP.NET (både fra 3.5 releasen og Futures, det som kommer i 3.5 Extensions). Begge foredragene var svært interessante.

Dessuten må det nevnes at NNUG Bergen hadde en bra stand hvor de som fortsatt ikke var medlemmer kunne registrere seg (vha en WPF app utviklet for anledningen av ferskeste styremedlem Kenneth Gangstø). Jeg har ikke det endelige tallet, men tror NNUG fikk minst 50 nye medlemmer i går. Og alle medlemmene fikk utdelt brus og en 120-dagers trial av Windows Home Server fra Microsoft - det skal svare seg å være aktiv i .NET felleskapet.


comments powered by Disqus