TechEd, dag 2


onsdag 7. november 2007 TechEd

Wow, nå er jeg sliten! Føles som om vi har vært her en uke allerede – men har tre dager og 13 forelesninger igjen. Ikke at jeg klager; det er veldig interessant og en kjempekoselig by.

Her følger litt notater om hva jeg har lært om i dag.

Først så jeg del 2 av .NET Framework 3.5 End-to-End. Det tok seg litt opp, og det var flere ting å merke seg. For eksempel det at Microsoft nå har integrert Workflow Foundation (WF) og Windows Communication Foundation (WCF) ved å gi WF send- og motta-aktiviteter, og laget noe de kaller WF Service Host. Meldingen er at vi nå kan (og bør) designe våre tjenester som workflows.

En annen ting de viste oss var et nytt ”produkt” fra Pattern & Practises teamet som heter VSMMD. Bak dette merkelige akronymet skjuler det seg et Domain Specific Language (DSL) for å bygge/generere en komplett managementpakke for løsningene vi lager. Absolutt noe å sjekke ut når CTP’en slippes i januar (på Codeplex I guess).

WPF og Silverlight

Dagens andre leksjon handlet om WPF og Expression Blend. Det var ganske bra, og siden jeg ikke har sett så mye på dette enda følte jeg nå at jeg endelig fikk en ganske god forståelse for teknologien og mulighetene, så det var bra.

Deretter gikk jeg på en Silverlight 1.1 sesjon, og selv om han som holdt det var alt for omstendelig, så gav det meg en skikkelig a-ha opplevelse. Silverlight kommer til å rule!!!

Det ruler faktisk allerede i alfa-releasen, og nå tror også jeg at denne teknologien (i sammhandling med andre ting) kommer til å revolusjonere hvordan vi bruker nettet. Det beste er at vi utviklere nesten ikke trenger å tenke på at vi jobber med web i det hele tatt, vi programmerer klienter som vi alltid har gjort.

OBAs

Det største problemet man har på TechEd er å bestemme seg for hva man vil høre og se, for det er alt for mye bra å velge mellom. Men til slutt klarte jeg å bestemme meg for å gå på et foredrag som het Anatomy of an Office Business Application (OBA), og det angrer jeg helt klart ikke på. Dette var både spennende og relevant for hva vi driver med.

OBAs handler om å utnytte mulighetene i Office 2007 (”The Office Plattform”) for å håndtere den ustrukturerte delen av businessprosesser, dvs. lukke gapet mellom business applikasjonene vi lager og de som faktisk skal bruke dem til å utføre en jobb.

Foreleseren presenterte en rekke patterns for hvordan man best gjør dette ved å utnytte mulighetene i Office, MOSS og Visual Studio Tools for Office til å lage custom ribbons og custom task panes, utvide eller erstatte funksjonalitet i Outlook, utnytte mulighetene i OpenXML formatet, bruke Excel Services som businesslogikk, etc, etc.

Her er det flere ting jeg kommer til å teste ut i tiden fremmover, det er helt sikkert, og kanskje også noe jeg kan overtale Contiki til å implementere.

Event Driven Architecture

Til slutt gikk jeg på en interaktiv sesjon med Shy Cohen om Event Driven Architecture. Jeg hadde helt missfortått hva dette skulle dreie seg om, men det var likevel noe å hente - i forhold til hva man må vurdere når man bestemmer seg for hvordan kommunikasjon mellom tjenester og konsumenter bør fungere; Pull vs. Push vs. Mixed-mode design patterns.

Følgende sesjoner som jeg ikke fikk deltatt på får jeg se online etter seminaret

  • Understanding Claims-Based Identity
  • Mashups and Windows Live – Not Just for Browser
  • Implementing Solutions that Leverege Microsoft Sync Framework to Provide Synchronization Capabilities Across Devices, Services and Applications

comments powered by Disqus