Første dag på TechEd


tirsdag 6. november 2007 Jobb TechEd

Er ganske sliten etter første dag på Microsoft TechEd. Barcelona er en fantastisk by med helt enorm mat og god stemning i gatene. Pavel, Kjetil og jeg ankom på søndag, og brukte ettermiddagen og kvelden på å gjøre oss kjent med byen. Livet i byen minnet mer om sommerferie enn november. Masse turister, street performers etc.

Barcelona.jpg

Under keynote’n i dag kom Microsofts visepresident for utviklerdivisjonen, inderen Somasegar, med noen spennende nyheter: CTP av Micosoft Sync Framework ble sluppet i dag, det samme ble den første Software+Services byggestenen (building block) og Popfly Explorer (beta) fro Visual Studio.

TonyGoodhew.jpgBildet til høyre er forresten av Tony Goodhew, en meget merkelig australiener som kom og snakket litt med Soma. Kommer ikke til å glemme ham :)

Men viktigst av alt var annonseringen om at Visual Studio 2008 og .net framework 3.5 vil bli sluppet og være tilgjengelig for MSDN abonnenter allerede denne måneden!

Etter keynote’n var jeg på et foredrag med Pat Helland som han hadde kalt Metropolis: Interchangeability of Operations. Det var velig teoretisk, han gikk veldig fort frem, og det lå helt på grenset til det uforståelige. I tillegg inneholdt leksjonen 20 minutter med informasjon om industrialiseringens historie. Men jeg følte likevel jeg fikk noe ut av det, selv om jeg på ingen måte klarer å gjengi Pats argumentasjon.

PatHelland.jpgTil slutt deltok jeg på .NET Framework 3.5 End-to-End: Putting the Pieces Together, del 1, hvor to Microsoft evangelister demonstrerte sitt prosjekt DinnerNow.NET – en eksempelapplikasjon hvor de har tatt i bruk alt som er av hotte .net teknikker og teknologier. Demoen ble litt skadet av strømstans 30 sekunder før den skulle starte, men de reddet seg inn, og vi fikk se noen spennende ting.

Del 2 av denne demoen skal jeg se i morgen, som blir en dag spekkfull med interessante foredrag.


comments powered by Disqus