Ikoner og webgrafikk


søndag 16. september 2007 Webutvikling

Før i tiden hadde jeg et ganske så stort bibliotek liggende med diverse ikoner og annen grafikk som jeg hadde samlet fra ulike steder, og som jeg brukte på diverse webprosjekter jeg holdt på med. Og jeg har dem sikkert enda på en eller annen backup disk.

Problemet var alltid at det ikke er bra å kombinere grafikk i ulike stiler, og at det alltid var et eller annet jeg skulle ha representert som det ikke fantes noe ikon for. Men for en stund siden oppdaget jeg som så mange andre Silk fra famfamfam.com, et ganske så komplett, enkelt og anvendelig sett med 700 ikoner i 16x16 format, og da sluttet jeg å lete.

Famfamfam.com har også et sett med mini-ikoner, og et sett med 247 av verdens flagg, som av og til kan være greit å ha - alt er helt gratis, og du kan bruke dem til hva du vil.

Men i dag ble jeg anbefalt et annet sett som kalles Crystal Clear. Det var litt mere fansy, men ikke så komplett. Det som derimot var spennende var at jeg gjennom det oppdaget (eller rettere sagt gjenoppdaget) Wikimedia Commons - en samling med fritt tilgjengelig media som fotos, diagrammer, animasjoner, musikk, ikoner m.m. Dette er en så verdifull ressurs for webutviklere og andre at jeg straks følte behove for å blogge om det, om ikke annet enn for å sørge for at jeg ikke glemmer denne ressursen igjen.

icons_crystal.jpg icons_mini.jpg

icons_silk.jpg icons_ex.jpg


comments powered by Disqus