Kjempekjekt valgresultat


tirsdag 11. september 2007 Off topic

valg.jpgI natt har det blitt borgerlig flertall alle steder hvor jeg har noen interesse. I Bergen kan det bli FRP som overtar ordfører-klubba etter Herman Friele - blått er det i alle fall, og Høyre og FRP fikk tilsammen 55,3% av stemmene.

I hjemkommunen Askøy fikk FRP 30% og Høyre, som fikk min stemme, endte på 22,8. Disse to partiene har lovet hverandre godt sammarbeid, så her blir det også knallblått.

Jeg tar videre en titt på Haugesund, hvor Høyre har gjort et brakvalg og ifølge de offisielle sidene til Kommunal- og Regionaldepartementet ligger an til 32,8% (litt treige med opptellingen). Haugesunds Avis rapporterer derimot nærmere 40%.., de er ikke bare treige, de er dårlige til å telle også. Pappa, kan ikke du ordne opp?!

I Karmøy har FRP gjort et tilsvarende godt valg med 34,5% av stemmene, ikke spesielt overraskende spør du meg. Og i Oslo blir det jo som kjent også en borgerlig fortsettelse.

Til slutt kan jeg nevne at jeg også synes det er hyggelig at nesten alle partiene har gått frem siden sist kommunevalg.., takket være en enorm tilbakegang for SV. For meg bekrefter dette at SV for to år siden ble stemt frem av velgere som kun vil stå i opposisjon og protestere, og som ikke er et godt grunnlag å regjere landet på.


comments powered by Disqus