Fire dager i 1987


torsdag 2. august 2007 Off topic

Jeg fant en aldri så liten barndomsskatt da jeg var hjemme i sommer; en dagbok jeg skrev da jeg var 10 år gammel. Jeg var ikke så standhaftig - knappe fire dager klarte jeg å holde det gående. Det var likevel fornøyelig å lese den etter så mange år, og jeg vil derfor dele den med dere - i sin helhet - kun med korrektur av de aller verste skrivefeilene.

Jeg starter det hele slik:

DAGBOK for TORBJØRN MARØ

Dagbok for Torbjørn Marø Stølsvegen 6 Spanne 5500 Haugesund. Tlf. 83 05 55, 10 år, storebroren til Olav Johan, sønn til Kjell og Signe. Røyker ikke, drikker ikke, bruker ikke stoffer som for eksempel narkotika. Norheim skole 4A, Norway, planeten Jorden, 1987. Sjef i Daily Bugle & Co.

6. Januar - Tirsdag

Første skoledag etter juleferien, jeg ble vekt av mormor kl 07:00, spiste og hadde det vanlige morgenstellet. Jeg ble kjørt til skolen av pappa, på skolen var det gøy. Jeg gikk hjem etter skoletid, og når jeg kom hjem etterpå gjorde jeg lekser. Olav Johan satt stille og så på, og han fikk 10 øre til å ha på sparegrisen sin, for å være stille i 5 minutter. Etterpå kom mamma og pappa hjem, vi spiste middag, det var deilig stekt lyr. Etterpå gikk jeg til Roy Edvard. Kom hjem presis kl 20:00. Da spiste jeg chips, så på TV og leste i Donald Duck samtidig. Da pappa kom la jeg meg. Ca 21:30.

7. Januar - Onsdag

Voknet kl 06:00, skrev i dagboken min til kl 06:50. Kl 06:55 kom mormor inn. Jeg spiste og hadde det vanlige morgenstellet. Pappa kjørte meg til skolen, der gikk det for det meste bra, unntatt at jeg begynte å sloss med Rune Hansen. Jeg gikk fra skolen, og når jeg kom hjem lekte jeg med Olav Johan mens mormor sov. Kl 15:10 begynte jeg med leksene. Når pappa og mamma kom spiste vi middag. Etterpå gikk jeg ut og lekte. Vi hadde så mye ved at vi skulle kjøre opp til mormor sitt hus med ved, selv om mormor var hos oss i denne uken. Men låsene til ytterdøren var frosset fast, så vi måtte sette veden utenfor. Kl 20:00 skulle pappa på håndball og jeg skulle være med. Kl 21:30 kom vi hjem, da begynte Dynastiet, og det ville jeg se. Etterpå måtte jeg legge meg.

8. Januar - Torsdag

Mormor vekket meg kl 07:00. Jeg sto opp, spiste, og hadde det vanlige morgenstellet. Pappa kjørte meg til skolen, der gikk det fint. Jeg gikk hjem, og gjorde lekser. Kl 16:08 tok jeg bussen. Når bussen kom til Lohte, kom mamma inn i bussen, og den kjørte til byn. Jeg skulle nemlig kjøpe jakke og lue til ferien. Vi gikk på: Alle barnas hus, Kurant, Marius, Nr13, Avanti - der så jeg en fin dunjakke. Etterpå gikk vi til Cubus, LB-Rabinowitz, og til slutt til Lasse sport. Der kjøpte jeg en lue. Etterpå gikk vi til pappa og han kjørte oss til Oasen. Der gikk vi på Adelsten, Lindeks, Mr.Meling og til slutt på Spar Kjøp. Der så jeg en tøff jakke som vi kjøpte. Etterpå gikk vi på gatekjøkkenet, og så gikk vi hjem. Jeg var oppe en stund og så la jeg meg.

9. Januar - Fredag

Jeg ble vekket av mormor kl 07:00, spiste og hadde det vanlige morgenstellet. I dag skulle 4A i Tommasbakken. Jeg skulle i andre time, så jeg måtte gå til skolen. Jeg hadde 3 1/2 timer og så gikk vi til bakken, der gikk det fint, jeg gikk hjem og ble veldig sliten. Jeg var hjemme en stund, så kom pappa og mamma. Da spiste vi middag. Etterpå ville Olav Johan til farmor og farfar, og da jeg hørte det ville jo jeg også være med. Så kjøte vi til farmor og farfar, og skulle være der til lørdag. Mamma og pappa var der både før og en stund etter at Olav Johan hadde sovnet. Vi spste kvelds før Olav Johan la seg. Når mamma og pappa hadde gått, og jeg hadde lekt ferdig...

..og sånn sluttet dagboken min :)


comments powered by Disqus