Snus forbudt.., WHAT?!?


onsdag 25. juli 2007 Off topic

snus.jpgSnusen har reddet meg fra røyken. Ikke mye til forbedring vil kanskje noen si, men norske og svenske leger har den siste tiden gått ut og anbefalt snus som et middel for å slutte å røyke.

Akkurat nå befinner jeg meg i Kjøbenhavn, og jeg har leitet etter snus i flere dager. I går kunne innehaveren av en tobakksbutikk fortelle meg at Snus er forbudt i EU. Det har vært det siden 1992 faktisk, og Sverige er bare et unntak (de forhandlet inn dette unntaket da de ble medlemmer i 94).

Jeg har ikke funnet så mye mer informasjon om dette, og jeg forstod ikke helt butikkeieren i går, men jeg tror løssnus fortsatt er lov i Danmark - har i alle fall sett det på 7-eleven. Men det hjelper ikke meg, har helt sluttet med løssnus og bruker nå kun "bleier".

Så der har vi et nei til EU argument, folkens!

Det ryktes forresten at man har snakket om å oppheve forbudet nå som EU skal stramme inn på røyke-rettighetene til folk. Snus-salget eksploderte jo i Norge og Sverige da vi gjorde det samme i henholdsvis 2004 og 2005.

Mer info om snus på Wikipedia.


comments powered by Disqus