Filmer skal være gøy!


fredag 9. mars 2007 Off topic

smokin.jpg

I går var siste sjangsen til å se Smokin' Aces på kino i Bergen.., ikke den beste filmene jeg har sett, men den var absolutt ikke dårlig heller. Jeg vil sammenligne den med filmer som El Mariachi, Desperado og Pulp Fiction - og jeg synes slike filmer fortjener mer oppmerksomhet enn det de gjør. Her har man eksperimentert ganske mye med form og fortellerstil, og kommet opp med noe relativt nytt som er ganske bra og veldig underholdende.

Filemens tagline er Let There Be Blood, og det er vel en grei beskrivelse av hva som skjer når mafiaen setter en dusør på én million dollar på livet til mafiahistoriens største tyster. Leiemordere fra fjern og nær kommer for å ekspedere fyren, mend FBI forsøker å holde orden.

Noe annet som gjør filmen veldig kul er alle det kjente skuespillerne som har biroller; f.eks. Matthew Fox (Lost) og Ben Affleck. Andy Garcia og Ray Liotta er jo store, og å se Alicia Keys i film er heller ikke å forakte. Eneste fyren som ikke overbeviser meg helt enda er Ryan Reynolds, som prøver litt vel mye å distansere seg fra Pizzagjengen :)

smokin2.jpg smokin3.jpg

xXx var forresten en sånn film som jeg syntes var helt konge - som ikke tok seg selv så fryktelig seriøst - men det er ikke så mange andre jeg har snakket med som har det samme inntrykket. Synes dere det er flaut å like sånne filmer? Har dere større problemer med Suspension of disbelief enn det jeg har?

Filmer som kommer...

ghost.jpgDet kommer flere filmer nå som jeg har veldig lyst til å se, men som jeg vet ikke om jeg kommer til å klare å overtale noen til å bli med på. En av dem er Ghost Rider - med Nicolas Cage i hovedrollen.

Dette er nok en film i Marvel Tegneseriesuperhelt Blir Film sjangeren, men av en litt mørkere type denne gangen. Den blir nok ikke like populær som Batman, Spiderman, De Fantastiske Fire eller DearDevel, men havner nok heller på samme hylla som Spawn og The Punisher.

Det er derimot en film som vil ha det gøy; med motorsykkelstunts, djevler og demoner og Cage i hovedrollen er jeg sikker på at den er verdt å se.., om du ikke allerede har bestemt deg for at du ikke liker den da.

ghost2.jpg

En anne film basert på en tegneserie som er rett rundt hjørnet er 300 - basert på Frank Millers Battle of Thermophylae (480 før Kristus). Dette ser ut som en visuelt herlig film med "vakre" bilder av krigere og helter som sloss og dør. Stilen minner om Sin City - og det er jo ikke så rart siden også den er basert på en tegneserie av Miller.

300.jpg

Siste filmen jeg ble oppmerksom på i går er Hot Fuzz - britisk humor fra folkene bak Shaun of the Dead - med hele 8,2 stjerner på IMDB for øyeblikket. Den ser ut til å minne mye om den svenske filmen Kopps, som er noe av det morsomste jeg har sett.

fuzz.jpg


comments powered by Disqus