Pubquiz på messenger


onsdag 7. mars 2007 Diverse prosjekter

Er du glad i quiz? Pubquiz er i alle fall en slager. Men for noen år siden kom jeg over fenomenet IRC quiz - på en kanal som het #trivia - og jeg ble ganske hekta en liten stund. Her var det altså en bot som hostet et spørrespill, og det var alltid mange deltagere...

bot: et program som gjør automatiserte oppgaver over internett

...og å lage en bot, ja det fikk jeg også lyst til. Så jeg lagde meg faktisk en IRC bot som jeg kunne kjøre via mIRC. Kjempekult.., men IRC er jo egentlig ganske gammeldags. Så da jeg i forrige uke kom over DotMSN - et .net kodebibliotek for å lage MSN klienter - så dukket bot-interessen opp igjen. Etter en sen kveld så Kjempekjekt Quiz Bot dagens lys.

Hvis du er interessert i å prøve deg på quizen, som består av en bunch med filmspørsmål, så er du velkommen til å sende meg dine MSN konktaktopplysninger, sånn at jeg kan invitere deg med :). Kan sikkert gi deg innsyn i kildekoden også om du vil...

Under ser du et eksempel-screenshot som viser hvordan det funker.

bot1.jpg

Og her er selve bot'en... Ja, jeg er glad i konsollapplikasjoner. Og ja, jeg er enda mer glad i farger.

bot2.jpg

På CodeProject fant jeg forresten en som hadde brukt DotMSN til å lage en log-listener. Kjempekult.., i stedet for at webserveren sender deg en epost eller bare oppdaterer eventloggen eller en eller annen kryptisk fil så får du den til å kontakte deg på MSN. Mega-fett!!

Det neste blir å lage en bot som kan simulere meg, så slipper jeg å bruke tid på å svare folk som spør om alt mulig rart på MSN. Neste gang du snakker med meg på messenger så er det kanskje ikke er jeg som sitter i den andre enden i det hele tatt.


comments powered by Disqus