Fire år fengsel for blogging


fredag 23. februar 2007 Off topic

I går falt den første dommen i en blog-sak i Egypt, og tiltalte Abdel Kareem Nabil fikk 4 års fengsel for å ha uttalt seg negativt om Islam og Egyps president. Jeg trodde faktisk det stod litt bedre til i Egypt, men jeg undervurderer jo stadig menneskers evne til å være trangsynte og dumme (ops, må være forsiktig med hva jeg sier nå).

På bloggen TheBigPharaoh kan jeg lese (scroll ned til "update"):

What really upsets me is the fact that Abdel Kareem enjoys very little sympathy in the Egyptian street because of what he said about Islam and religion in general. Some are calling for his execution.

Er så utrooolig glad vi har ytringsfrihet i dette landet, og jeg tar det ikke for gitt at det alltid vil være sånn. Bloggere i USA har f.eks. ikke har samme rettigheter som pressen forøvrig (vet egentlig ikke hvordan det er i Norge), og at flere erstatningssaker er vunnet av firmaer som har blitt omtalt negativt.

Minner også om at Egypt er et såkalt moderat muslimsk land, som sammarbeider med vesten om etterfølgelse av fundamentalistiske terrorister. Vi har helt klart ikke samme oppfatning av hva fundamentalistisk er.

En kampanje for å befri Abdel er også i gang, ta en titt her: www.freekareem.org


comments powered by Disqus