Litt om været..


fredag 5. januar 2007 Off topic

Været er vel det vi har snakket mest om i alle tider, men i høst har det kanskje blitt ekstra mye, for makan til klimaendringer har vel aldri noe moderne menneske opplevd?! Forrige måned var f.eks. den desidert varmeste desembermåneden målt i Norge noen sinne - gjennomsnittelig 6,1 grader varmere enn normalen. Tafjord hadde den høyeste maksismumstemperaturen i landet på 16,9 grader.

Det kom også mye nedbør i desember; siden 1900 er det kun én gang det har kommet mer nedbør enn i 2006, Norge sett under ett.

Også på den sørlige halvkula har desemberværet oppført seg mot normalt - New Zeland har f.eks. opplevd den kaldeste desember på minst 78 år. Der skulle det vært sommer nå, men det frister ikke å dra på standa i hovedstanden Wellington, hvor gjennomsnittstempen lå på 12,9 grader.

Personlig er jeg veldig glad for at jeg har skiftet til piggdekk og betalt piggdekk-avgift for hele sesongen. Her i Bergen har det vært glatt på veiene én dag, og det var den dagen jeg skiftet dekk.

Kilde til værinformasjon: forskning.no


comments powered by Disqus