The Prestige (januar, 2007)


onsdag 15. november 2006 Off topic

hugh.jpgThe Prestige, filmatiseringen av Christopher Priest's bok om to viktorianske tryllekunstnere, er absolutt en film å glede seg til, med premiære 12. januar her i Norge.

Hvorfor?

Blant annet fordi Christpher Nolan står bak regien.., mannen som har gitt oss Memento, re-make'n av Insomnia og i fjor Batman Begins (og oppfølgeren som kommer i 2008). Filmen karakteriseres som drama/sci-fi/thriller, men det betyr bare at dette er en film som det er vanskelig å plassere i noen sjanger. Underholdning tror jeg nok det blir i massevis.

bale.jpgDe to magikerne spilles av den eminente skuespilleren Hugh Jackman (Swordfish, Van Helsing, Wolverine (X-Men)) og - min favoritt - Christian Bale (Batman Begins, The Machinist, Equilibrium, Reign of Fire, American Psycho). På rollelisten finner vi også Michael Caine og David Bowie.

Filmen har for tiden 8,1 stjerner på IMDB, samme score som f.eks. The Sixth Sense, Indiana Jones and The Last Crusade, Life of Brian og Ben Hur.


comments powered by Disqus