BizBrother (mimrehjørnet)


mandag 6. november 2006 Jobb Webutvikling

Magasinet (startsiden.no), 4. mai 2001:
En gjeng med selvutnevnte «IT-gubber» har latt seg rive med i BB-Bølgen og eksponerer seg selv nesten 24 timer i døgnet.
Dersom du er lei av rånete nordsjøarbeidere og sexgale sunnmøringer, kan dette være et alternativ. På Biz Brother kan du følge en gjeng bergensutdannede IT-gubber (egne ord) nesten 24 timer i døgnet, omtrent syv dager i uken. «BizBrother» har som mål å ha det litt gøy og å spre litt glede, helst på egen bekostning.

logo.jpgDa jeg jobbet for NTC i Oslo for over fem år siden, startet vi konsulentene det som er det kuleste webprosjektet jeg noen gang har vært med på. Vi gjorde rett og slett en parodi på Big Brother (dette var våren første sesong av den farsotten gikk på TV), og fikk bra med respons og mye oppmerksomhet.

WE7E97~1.jpgVi streamet bilder av oss selv fra kontoret, og folk som av en eller annen grunn skulle være interessert i å se på våre trøtte tryner dag ut og dag inn kunne gjøre det. Vi postet nyheter, hadde chat og forum.., og man kunne selvsagt stemme på deltagerne, men ingen ble stemt ut. I tillegg kunne vi tilby ting som kule bakgrunnsbilder til PC'en og BizBrother skins til WinAmp. Man kunne til og med kontakte vår SMS tjeneste for å laste ned BizBrother operatørlogo til mobilen.

ZinAmp.JPGGrunnen til at jeg skriver om dette nå er at jeg holder på å rydde opp på hjemme-PC'en, og da kom jeg over en haug med bilder og ting fra BizBrother tiden. Og det kan jeg jo ikke sitte å ruge på, tenkte jeg, dette må ut til folket...

Her er for eksempel noen av de flotte BizBrother bakgrunnsbildene som introduserer noen av deltagerne (klikk på dem for full størrelse):

BILDER1.JPG BIZBRO~1.JPG BIZDOGS.JPG BIZMAUL.JPG BIZMOV~1.JPG BIZMOV~2.JPG BIZMOV~3.JPG KONTORBG.JPG

Vi laget også parodier på film covers, og flyers man kunne printe ut, klippe opp og legge rundt om kring for øke besøket på BizBrother. Contiki ansatte vil sikker dra kjensel på Alex på analyze biz plakaten.

ANALYZ~1.JPG TRUMAN~1.JPG FLYERS.GIF

Jeg tror jeg kommer tilbake med flere bilder fra BizBrother, for her var det mye og ta av. Håper vår selveksponeringstrang har gitt deg en god latter.


comments powered by Disqus