SharePoint utviklerkonferanse


torsdag 21. september 2006 Jobb

DSC00236.JPGI går reiste Jon Arild og jeg til Oslo på utviklerkonferanse om Microsoft SharePoint Services. Vår erfaring fra dagen er at det Microsoft kaller en utvikler kan være så mangt. Jeg ville ha kaldt konferansen for noe sånt som "Og så leker vi oss litt med administrator-innstillingene i SharePoint". Veldig skuffende opplegg!

Generelt sett virket foredragsholderne lite faglig flinke og dårlig forberedte. Og antagelsen deres om publikum var at vi hadde god kjennskap til tidligere versjoner av SharePoint, og at vi bare har lyst å kode når vi er absolutt nødt til det og det er siste utvei. Feil på begge punkter...

Toppen av kransekaka tok foreleseren som snakket med barnehageonkel-stemme og brukte lang tid og fire demoer på å demonstrere at hvis du kopierer et kodeeksempel fra MSDN så kan du ved hjelp av ikke så alt for mange tastetrykk installere og aktivere en ekstra knapp i sharepoint - en knapp som ikke gjør noen verdens ting - og dette uten å kunne kode i det hele tatt. Er det ikke fantastisk? Applaus!

Det var likevel én dyktig foredragsholder til stede, og det var Petter Sørby fra Masterminds. Han gikk ikke nok i dybden på det han snakket om, men var spennende og høre på - typisk bergenser.

Ellers traff vi Cecilie på konferansen.., eks talk2me-kollega, og det var jo veldig hyggelig. Og så fikk vi linket opp med Håvard også før vi måtte dra tilbake, så turen var ikke en fullstendig flopp. Men om vi lærte noe som helst om SharePoint, så faller det enten under kategorien 1) ting vi hadde funnet ut om vi hadde googlet Sharepoint i 10 minutter, eller 2) ting vi absolutt ikke har noen interesse av å vite.

Mental note: ta kontakt med arrangøren neste gang og finn ut hvilket publikum seminaret er ment for.


comments powered by Disqus