Miami Vice


fredag 18. august 2006 Off topic

miamivice.jpgJeg var og så den nye Miami Vice filmen i går, sammen men Lene og hennes bror Tommy. Og FOR EN OVERRASKELSE, filmen var kanonbra! Jeg hadde kanskje gjettet på et det var bra saker om jeg på forhånd hadde visst at det var Michael Mann som hadde både regi og skrevet manus - MM er kjent for store filmer som Heat, The Insider, Ali og Collateral.

Selv om det var mye gangstere, dop, counter-intelligence, raske biler og sinnsykt raske båter, så klarer Michael Mann å lage en troverdig historie, troverdig på samme måte som norske filmer som f.eks. Uno er troverdige, fordi de kommer så tett innpå en. Følelsene blir lette å forstå. Dessuten ser alt realistisk ut - ikke noe kunstig Hollywood lys - og høres realistisk ut. Skytesenene var fullt på høyde med den i Heat.

Skuespillerprestasjonene til Colin Farrell og Jamie Foxx var faktisk også top notch. Begge utstråler en veldig solid og gjennomført don't-fuck-with-me-I've-seen-it-all attitude som passer bra inn i en re-make av en TV serie fra 80-tallet. Har fått sansen for Foxx etter en super prestasjon i Collateral.

Og(!), musikken var kanon. Moby har hovedtheme'et, og ellers er det mye Audioslave-lignenede greier, og alt passer perfekt inn.

På en IMDB skala fra 0 til 10 så gir jeg denne filmen en sterk 8'er - la oss si 8,5!


comments powered by Disqus