Unit-teste web applikasjoner med Ruby..


onsdag 22. mars 2006 Ruby Testing / TDD

Har lest og testet Ruby i hele fem dager nå - og er helt frelst. Jeg har også funnet et område hvor jeg garantert kommer til å benytte Ruby i jobben (om ikke min kommende arbeidsgiver har investert i noe fancy greier da).., nemlig enhetstesting av web UI! Watir er et bibliotek til Ruby som lar deg helautomatisere IE, og støtte for flere browsere kommer. Du kan også (med litt jobb) plugge unit tester du lager i ruby/watir inn i NUnit, om du skulle ønske det.

Uttalelser folk har kommet med etter å ha oppdager Watir:

"I've been trying to find the Holy Grail of Automated Web UI Testing....
And the one I'm currently enamored with is Watir."
— Scott Hanselman

"I wanted to run around my office dancing and celebrating." — Beth Ferguson

For mer om Ruby, se mine tags..

---

Jeg surfer ganske mye på ulike programmeringssider for tiden, og oppdaget da denne litt morsomme siden for oss nerder: 99-bottles-of-bear.net! Her kan du se den kjente øl-sangen implementert i forskjellige språk på (p.t.) 927 ulike måter.

Og da fikk jeg forresten lyst til å vise mitt siste program.., ikke et eksempel på hvor lesbar Ruby kode er akkurat - har har jeg forsøkt å obfuskere litt:

# party game
a,b,c=1,7,70;def d(i,b)print i.to_s=~/#{b}/||i.modulo(b)==0?
"ukek!n ".gsub(/(.)(.)/,'\2\1'):i.to_s+" "end;(a..c).each
{|i| d(i,b)};(c-1).downto(a){|i| d(i,b)}

Noen som ser hva dette programmet gjør? Send inn forslag...


comments powered by Disqus